Python Interview Questions
  • Python - Functions
    1. What function is used to accept user input?
    A) print()
    B) input()
    C) cin

    Answer: input()
    2. How does the input function decide when the user has finished inputting data?
    A) A space is reached
    B) It reaches a newline
    C) The user says so

    Answer: It reaches a newline
    3. What function is used to split user data into multiple values?
    A) break
    B) print
    C) split

    Answer: split
    4. You define you are creating a function with what keyword?
    A) func
    B) def
    C) new

    Answer: def
    5. You can return a value from a function with what keyword?
    A) end
    B) go
    C) return

    Answer: return
    6. A variable defined in a function is available outside the function (T or F)?
    A) True

    B) False
    Answer: False
    7. Changes to global variables in functions effect that variable outside of the function (T or F)?
    A) True
    B) False

    Answer: False
    8. You define that you want to effect a global variable in a function with what keyword?
    A) global
    B) gbl
    C) var

    Answer: global
    9. To return multiple values from a function we separate values with?
    A) commas
    B) spaces
    C) semicolons

    Answer: commas
    10. To accept an unknown number of arguments in a function we proceed an argument with what?
    A) +
    B) #
    C) *

    Answer: *
    11. What function is called each time you create a new object?
    A) new
    B) constructor
    C) init

    Answer: init
    12. What keyword is used to a class when an object wants to refer to itself?
    A) this
    B) self
    C) that

    Answer: self
    13. How would the object spot call for the bark function to execute?
    A) bark()
    B) this.bark()
    C) self.bark()

    Answer: self.bark()
    14. What keyword do we use to define any call to a field will execute a function?
    A) @property
    B) @staticmethod
    C) self

    Answer: @property
    15. What keyword would be used to define height as a setter?
    A) @setter height
    B) @height.setter
    C) @height

    Answer: @height.setter
    16. What decorator is used to define a getter method?
    A) @getter
    B) @property
    C) @staticmethod

    Answer: @property
    17. How do you define that birth_type is a setter?
    A) @birth_type.setter
    B) @setter.birth_type
    C) @setter birth_type

    Answer: @birth_type.setter
    18. Method used to cast our object to a string?
    A) str
    B) _str_
    C) string

    Answer: _str_
    19. Function used to count the number of matching values in a list?
    A) count
    B) find
    C) len

    Answer: count
    20. Function used to execute code on each item in a list?
    A) filter
    B) reduce
    C) map

    Answer: map
    21. Function that selects items from a list based on an exception?
    A) filter
    B) reduce
    C) map

    Answer: filter
    22. Function used to receive a list and return a single result?
    A) filter
    B) reduce
    C) map

    Answer: reduce
    23. Function used to convert a string into an iterator?
    A) iterator
    B) iter
    C) next

    Answer: iter
    24. Function used to pull data from an iterator?
    A) get
    B) next
    C) getter

    Answer: next
    25. What function is used to search for a match in a string?
    A) re.search
    B) re.find
    C) re.get

    Answer: re.search
    26. What function returns a list of matches?
    A) re.getall
    B) re.searchall
    C) re.findall

    Answer: re.findall
    27. What function returns an iterator of matching objects?
    A) re.getiter
    B) re.finditerator
    C) re.finditer

    Answer: re.finditer
    28. What function returns a tuple that contains the starting and ending index for a regular expression match?
    A) findall
    B) span
    C) search

    Answer: span
    29. What function is used to create a pattern object?
    A) re.compile
    B) re.pattern
    C) re.regex

    Answer: re.compile
    30. What function is used to substitute a string with a regular expression match in another string?
    A) replace
    B) findReplace
    C) sub

    Answer: sub
    31. What function is used to substitute a string with a regular expression match in another string?
    A) replace
    B) findReplace
    C) sub

    Answer: sub
    32. What argument do you use with functions to receive a keyworded variable length of arguments?
    A) *args
    B) *kwargs
    C) **kwargs

    Answer: **kwargs
    33. Keyword used to define an anonymous function?
    A) def
    B) lambda
    C) func

    Answer: lambda
    34. Keyword used to define an anonymous function?
    A) def
    B) lambda
    C) func

    Answer: lambda

  • Apply for an intership with Datai Analytics by filling your email, name and phone number